GALA KONCERT SAMO NA KOLARCU: Pučinijevih 12 strana ljubavi 14.02.

Ekskluzivni gala operski koncert, “Pučinijevih 12 strana ljubavi”, biće održan 14. februara 2024. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova, povodom obeležavanja 100 godina od smrti ovog velikog kompozitora.

Ovo će biti poseban muzičko-scenski događaj, na kome će nastupiti poznati svetski tenori Dario di Vijetri i Gjorgji Cuckovski, naš sopran Marija Jelić (koja je i idejni tvorac programa), Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” uz vođstvo poznatog italijanskog dirigenta Mauricija Kolasantija, u režiji Dejana Proševa.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca, prodanjim mestima Ticket Vison-a i onlajn na tickets.rs.

“Najveći san mi je da u svakom nastupu prenesem poruku koju imam kroz umetnost i reči… Na Dan zaljubljenih, sa mojim dragim kolegama izvešću koncert pod nazivom “Pučinijevih 12 strana ljubavi”, kao omaž posvećen stogodišnjici smrti ovog velikog kompozitora”, rekla je Marija Jelić, naš proslavljeni sopran koja je osim u našoj zemlji nastupala u Evropi, Severnoj Americi

Ona i njeni prijatelji, kolege, umetnici izvešće arije i duete iz 12 Pučinijevih opera. Istovremeno će broju 12 koji ima veliku simboliku – posvetiti dodatnu pažnju i svojevrsnim konceptualnim osvrtom na Fromovu knjigu “Umeće ljubavi”:

“Želimo da dočaramo ljubav publici sa svih strana, jer po Fromu ljubav nije primarno odnos prema određenoj osobi; to je stav, orjentacija bića prema svetu kao celini, ne prema jednom objektu ljubavi”, rekla je Marija Jelić.

(J. K.)