GALA KONCERTI ZA SRPSKU NOVU: Narodno pozorište 13. i 14. januara

Novogodišnji Gala koncert ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu biće održan 13. i 14. januara (s početkom u 19:30) na Velikoj sceni našeg prestoničkog nacionalnog teatra.

Više od tri decenije, od 1993. godine, Narodno pozorište u tom periodu tradicionalno organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru uz specijalno pripremljen muzički repertoar, obojen romantičnom i svečarskom atmosferom, koju će ove godine, prvi put, svojim učešćem obogatiti i ansambl Baleta.

Publika će biti u prilici da uživa u veoma bogatom, sadržajnom i brižljivo odabranom višečasovnom programu koji će obe zimske večeri pretvoriti u nezaboravnu novogodišnju simfoniju, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Na repertoaru će se naći neki od najlepših dueta i horskih izvođenja iz opera “Rigoleto”, “Bal pod maskama”, “Norma”, “Karmen”, “Don Karlos”, “Nabuko”, “Koštana”, “Travijata”,”Manon Lesko” i “Knez Igor” kao i odlomci iz popularnih baletskih predstava “Krcko Oraščić”, “Gusar/Le Corsaire”, “Kraljica Margo” i “Labudovo jezero”.

Programom, u režiji Marija Pavla del Monaka, dirigovaće Aleksandar Kojić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković. Izbor scenografije uradila je Jasna Saramandić, a izbor kostima Katarina Grčić Nikolić.

(N.P.B.)