KIJANU RIVS DOLAZI U KRAGUJEVAC kao prvi hedlajner 14. Arsenal Festa

Legenda filmskih franšiza Matrix i John Wick, mega-popularni holivudski glumac koji (barem tako navode američki mediji) ruši sve predrasude o tome kako treba da se ponaša filmska zvezda – dolazi u Srbiju!

Kijanu Rivs, sa svojim bendom Dogstar dolazi na ovogodišnje izdanje Arsenal Festa. Ovo je potvrdila direkcija kragujevačkog festivala koji će ove godine biti održan od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala.

Glumac koji je već decenijama planetarno popularan, neposredan, skroman i human, krajem juna će predstaviti srpskoj publici manje poznatu, ali njemu veoma značajnu muzičku stranu svoje ličnosti.

Grupa “Dogstar” je alternativni bend iz Los Anđelesa koji, osim Kianu Rivsa na bas gitari, čine pevač i gitarista Bret Domrouz i bubnjar Robert Mejlhaus,.

Oni su osnovali bend devedesetih godina, a obnovili su rad prošle godine i koncertnu aktivnosti posle pauze duge dve decenije. “Dogstar” je objavio 2023. treći album “Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“ za svoju nezavisnu izdavačku kuću “Dillon Street Records”.

Prva dva izdanja, “Our Little Visionary” (1996) i “Happy Ending” (2000) obećavala su muzičku karijeru benda. Podsetimo, “Dogstar” je osnovan 1991, a četiri godine kasnije napustio ih je originalni pevač i gitarista Greg Miler, te je njegovu ulogu preuzeo do tada prateći vokal Domrouz.

Kijanu Rivs je u prvoj fazi rada benda bio holivudska zvezda u usponu, a sada mu se vraća kao jedan od najvećih svetskih glumaca.

Rivs je stekao slavu kroz filmove Moj privatni Ajdaho Gasa van Santa, Drakula Frensisa Forda Kopile, Mnogo vike ni oko čega Keneta Brane, a najveću slavu duguje franšizi Matrix braće Varčovski i potom John Wick.

“Dugo sam razmišljao o ponovnom okupljanju benda. Nedostajalo mi je naše zajedničko stvaranje pesama, koncerti. Sva trojica smo rekli – radićemo ovo, hajde da snimamo album. Za mene je “Dogstar” strast kojoj sam se sa oduševljenjem vratio posle svih ovih godina”, naglasio je američki glumac.

Četrnaesto izdanje Arsenal Festa okupiće 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta, na tri bine. Ove godine, festival će ponovo biti održan u punom kapacitetu, jer je završena obnova dimnjaka u prostoru Kneževog arsenala, saopštila je direkcija festivala.

(A.T.B.)