KO ĆE SVE 2024. DOĆI U BEOGRAD: Dip Parpl, Ramštajn, Blek Ajd Piz

Tri velike grupe iz naslova ovog teksta samo su neke koje će tokom 2024. godine obradovati Beograđane i goste glavnog grada, ali i Novog Sada i Kragujevca svojim nastupima. Neki od njih biće i na Ušću!

Legendarni Rod Stjuart koji se još uvek bavi muzikom i pored poznih godina, Ed Širan, Brajan Koks, uz “Deep Purple”, “Rammstein”, “Black Eyed Peas”, neki su od muzičara i bendova koji će obeležiti koncertnu godinu Beograda i Srbije.

Na Ušću će legendarna nemačka grupa Rammstein održati dva velika koncerta (24. i 25. maja), dok će pop muzičar Ed Širan gostovati 17. avgusta.

Koncertnu sezonu stranaca će u našoj prestonici otvoriti ruski rep duet Zatochka koji nastupa 28. januara u klubu Zappa Baza, a potom će ruska grupa Spasiba (čiji članovi sada žive u Beogradu) 8. februara nastupiti na sceni beogradskog Kulturnog centra Grad.

Samo dva dana kasnije, 10. februara će u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda, nastupiti ruska pank rok grupa Shortparis, koja će nastupom obeležiti 35 godina postojanja.

Kao što smo već napisali, Rammstein nastupa na Ušću – u vreme nekadašnjeg Dana mladosti… Valjda tako hoće da obeleže 30 godina rada.

Nešto pre mega-poznatog benda u Beogradu će, 7. aprila u m:ts dvorani nastupiti jedan od vizionara elektronske muzike, profesor fizike Brajan Koks.

Ostareli Rod Stjuart, konačno se setio da dođe u Beograd, u kom će nastupiti 17. maja u Štark Areni. Jedan je od najuspešnijih izvođača na svetu, čija karijera traje već pet decenija tokom koje je prodao više od 250 miliona albuma, proslavio se hitovima “Sailing”, “The First Cut Is The Deepest”, “Rhythm Of My Heart”, “Tonight’s the Night” i “Maggie May”. Dobitnik je nagrade Gremi za životno delo, sa deset albuma i 26 hit singlova zauzeo je vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD-u.

Legendarni britanski hard rok sastav Deep Purple se vraća u Beograd, za leto zakazan im je koncert na stadionu Tašmajdan za 13. jul, u organizaciji kuće “Skymusic”

Još jedan veliki koncert u Beogradu sledi 17. avgusta kada Ed Širan dolazi na Ušće. Osim u Beogradu, Širan će održati koncerte i u Zagrebu (10. avgusta), Bukureštu (24. avgusta) i Sofiji (31. avgusta).

Što se tiče benda Black Eyed Peas, oni nastupaju u okviru festivala EXIT u Novom Sadu, a o tome ćemo u nekom drugom tekstu.

(A.T.B.)