MADLENIJANUM: Ponovo na sceni mjuzikl “Poslednjih pet godina”!

MADLENIJANUM:
Obaveštavamo vas da ponovo postavljamo na scenu mjuzikl kompozitora Džejsona Roberta Brauna POSLEDNJIH PET GODINA čija će premijerna obnova biti u petak, 27. oktobra sa početkom u 19.30 časova.Mjuzikl je postavio proveren i uhodan autorski tim na čelu sa rediteljem, gostom iz Hrvatske, Robertom Boškovićem, dirigent je Vesna Šouc, koreograf Milica Cerović.
Iz stare postave od glumaca-pevača ostaju Branislava Podrumac i Žarko Stepanov, dok Dimitrije Cincar-Kostić pauzira do sledeće godine. Ovom, već uigranom timu se, od ove sezone, u obnovi pridružuju Tatjana Dimitrijević, Irma Dragičević, gošća iz Hrvatske i Arsenije Tubić.

Priča prati Džejmija mladog, talentovanog, jevrejskog pisca koji se zaljubljuje u Keti, glumicu koja se muči da izgradi svoju karijeru. Njihova ljubavna priča, od upoznavanja, braka, razmirica i razlaza, tokom petogodišnjeg perioda, je napravljena kao muzička “dekonstrukcija” ljubavnog odnosa. Sve Ketine pesme počinju završetkom njihovog braka i vraćaju se u doba ljubavi, dok Džejmijeve pesme počinju kada su započeli vezu i idu ka kraju braka, a „sreću” se u trenutku prosidbe.
Mjuzikl je nadahnut burnim brakom kompozitora Džejsona Roberta Brauna i njegove bivše supruge Tereze.

POSLEDNJIH PET GODINA preveden je na veći broj jezika i magazin Tajm ga je uvrstio u 10 najboljih predstava 2001. godine. Imao je brojne produkcije širom Sjedinjenih Država, a igran je i u Južnoj Koreji, Japanu, Filipinima, Nemačkoj, Italiji, Kanadi, Španiji, Velikoj Britaniji i dr.

Reprize su: 4. i 22. novembra.