MIRA KARANOVIĆ NA BERLINALU: Narodna drama traži ko-producente

Organizatori Koprodukcionog marketa filmskog festivala u Berlinu (The Berlinale Co-Production Market) saopštili su da je projekat Mirjane Karanović Narodna drama izabran za učešće na 21. izdanju ove manifestacije. 

Berlinale Co-Production Market biće održava se u drugoj polovini februara, u okviru Berlinala. Ove godine je za učešće na marketu izabrano 34 od 318 projekata.

Veliki je uspeh ne samo za naš projekat nego i za našu kinematografiju biti izabran za učešće na Marketu”, kaže Snežana van Hauvelingen, producentkinja filma.

“Učešće na ovom marketu naš projekat stavlja u fokus kao jedan od najkvalitetnijih projekata ovogodišnjeg izdanja Marketa i nadamo se da će nam pomoći da što pre zatvorimo finansiranje”, istakla je ona.

Narodna drama je filmski projekat baziran na drami Olge Dimitrijević koju je adaptirao Bojan Vuletić. To je priča o Anki, mladoj ženi koju je porodica primorala da se uda, i Branki, folk-pevačici u koju se zaljubljuje.

Projekat je do sada dobio podršku Filmskog centra Srbije, francuskog Nacionalnog centra za film i pokretne slike, kao i podršku za razvoj Media potprograma Kreativne Evrope.

(A.T.B.)