OPENHAJMER OBARA REKORDE

Film koji su mediji već okarakterisali kao jedinstven i neponovljiv filmski spektakl „OPENHAJMER“ pokorio je naše bioskope tokom prethodnog vikenda! Film u režiji Kristofera Nolana, sa Kilijanom Marfijem u ulozi jednog od najvećih i najkontroverznijih naučnika svih vremena, je za samo četiri dana gledalo nešto više od 28.000 gledalaca!

Od trenutka kada je započeo svoj bioskopski život, 20. jula, film „OPENHAJMER“ do poslednjeg mesta ispunio je svaku bioskopsku dvoranu u Srbiji i Crnoj Gori. Bez obzira na kapacitet sale u kojoj se prikazuje, za ovo filmsko ostvarenje karte su rasprodate i po nekoliko dana unapred, a gledaoci sa projekcija izlaze prepuni utisaka i samo sa pozitivnim komentarima. 

Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, OPENHAJMER je epski triler sniman na osnovu knjige koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin.

Ostvarenje publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje.

 

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju.

Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa.

U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom.

U filmu glume i Dejn DehanDilan ArnoldDejvid KramholcOlden Erenrajh i Metju Modini.