PODKAST MUZIČKA INDUSTRIJA: Čutura otvara sezonu 10. januara

Prošli su praznici (skoro svi, OK, još ova druga Nova godina i poneka slava, ali glavno smo prošli). Zato je ovo pravo vreme da najavimo da će u sredu, 10. januara početi druga sezona podkasta Muzička industrija na Youtube kanalu Multimedia Music-a

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda druge sezone, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gost prve epizode podkasta „Muzička industrija 2.0“ 10. januara biće Nikola Čuturilo. Naš proslavljeni kompozitor i aktuelni predsednik UO Sokoja obrazložiće plan ove institucije u nekoliko nastupajućih godina.

U narednim emisijama gosti će biti Nikola Vilotić (direktor OFPS), Žika Ajdačić (predsednik UO organizacije Prava Interpretatora), Rade Bulatovic Čeja (džez muzičar), Jela Čelo (kompozitor i izvođač), Rade Radovojević (aktuelni predsednik Udruženja kompozitora Srbije), Ivan Ilić (dirigent, aranžer i predsednik Udruženja rok, pop i džez muzičara), Pavle Pavičić (ekspert SOKOJ-a za pravna pitanja koja se tiču digitalne sfere), Aleksandar Gajović (Bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Srbije) i Olga Kepčija (urednik i voditelj Radija 202).

(Lj. Z.)