ZA MALU I VELIKU DECU: SLUŠAJTE BAJKE

Izdavačka kuća Laguna pokrenula je svoju Bajkoteku! Saopštenje Lagune prenosimo u celini, bez izmena:

Na početku nekog davnog početka postojale su bajke. Bajke su nam čitali, potom smo ih čitali sami, a onda počeli da ih čitamo drugima. Da bismo oživeli bajke pokrenuli smo Laguninu Bajkoteku – mesto na kojem ćete moći da preslušate najpoznatije bajke iz svih delova sveta, priče o magiji, prinčevima i princezama ili dalekim zemljama u kojima lutaju čarobne zverčice.

Dobro znamo sve nedaće koje nosi uloga savremenog roditelja. Ko se ne bi složio sa činjenicom da se i roditeljstvo digitalizovalo – mame i tate imaju sve manje vremena za odlazak u školu, ali zato imaju uvid u elektronski dnevnik i ocene svog deteta. Nakon iscrpljujućeg radnog dana ostaje tek dovoljno mesta za neki zajednički zalogaj za stolom sa klincima i odlazak na spavanje. Ono što je „preživelo“ do dana današnjeg je to da najmlađi još uvek vole da utonu u san uz „Nekada davno, u jednom dalekom kraljevstvu“.

Zato mi pišemo nešto drugačiju bajku: Ne tako davno, u ne tako dalekom kraljevstvu Lagune rodila se Lagunina Bajkoteka – mesto na kojem ćete moći da pronađete najpoznatije bajke iz svih delova sveta, od bajki braće Grim, Hansa Kristijana Andersena, Šarla Peroa, Ezopovih basni, pa sve do nezaboravnih priča o pustolovinama i čudesnim mitskim bićima. Bajke ipak odolevaju današnjoj brzini savremenog sveta, prkose trendovima digitalizacije i ostaju ono što su uvek bile: najlepši trenuci pred odlazak na spavanje. A baš zbog toga što znamo koliko je izazovno da se smogne snage za taj bajkoviti trenutak na kraju dugog dana – mi ih čitamo za vas.

Na YouTube kanalu Male Lagune naći ćete audio-bajke „Olovni vojnik“, „Postanak Sunca i Meseca“, „Peršunica“„Kako je kamila dobila grbu“ i druge. Kod nas je dan za pričanje bajki svaki dan.

U petak, 28. jula, biće objavljena završna, 20. bajka našeg projekta – „Serungal i njegovi prijatelji“.